Alle gratis babydoos en zwangerschapsboxen op een rij voor jou

Ben jij in verwachting of net ouder geworden? Dat is een prachtige tijd in je leven maar ook een periode waarin je van alles nodig hebt. Gelukkig kun je jouw ouderschap vieren met een toffe gratis babydoos vol handige babyproducten. Je gaat veel nodig hebben voor jouw nieuwe gezinslid en het kan heel moeilijk zijn om de juiste producten te vinden. De kosten lopen ook nog behoorlijk op! Daarom zijn die babydozen ook zo leuk om te geven of te krijgen.

In de babydozen of zwangerschapsdozen zitten allerlei praktische babyproducten, monsters en gadgets van verschillende merken. Ze hebben één ding gemeen: het zijn allemaal producten die jij als kersverse ouder nodig hebt. Op die manier kun je op een leuke manier in aanraking komen met het grote aanbod aan babyproducten en zwangerschapsproducten. Hier lees je welke dozen en pakketten echt de moeite waard zijn om te bestellen.

Wat je kunt verwachten van de gratis babyboxen

Wat er in zo’n babydoos zit dat zal sterk verschillen per doos. Elke aanbieder is immers anders. Ook twee verschillende dozen van dezelfde aanbieder kunnen nog sterk verschillen wat betreft de inhoud. Daarom zijn die dozen ook zo’n leuke verrassing voor zwangeren en jonge ouders! Een ding is zeker: de doos bevat altijd kleine cadeaus voor ouders en baby, handige informatie en exclusieve aanbiedingen. Soms zitten er ook nog kortingsbonnen in voor als je extra producten aan wil schaffen.

De leukste gratis babydozen vinden

Ga jij een babydoos cadeau doen of wil je er eentje voor jezelf kopen? Een keuze maken kan door het grote aanbod best moeilijk zijn. Daarom kun je hier gelukkig een aantal van de leukste zwangerschapspakketten vinden. Ze zijn allemaal met zorg samengesteld en zijn – wat onze redactie betreft – absoluut de moeite waard om aan te vragen. Hierin hebben we de nadruk gelegd op variatie. Elke doos bevat veel verschillende, veelzijdige producten zodat jij als nieuwe ouder er écht iets aan hebt. Of je nu op zoek bent naar specifieke babyspullen of gewoon een leuke verrassing wil: hier ontdek je het allemaal.

Kruidvat babyvoordeel

Gratis babypakket van Jan Linders

Kiekeboebox van Plus

Ouders van Nu Zwanger- en Babybox

Een kraampakket met gratis babyproducten

Ben je zwanger of ben je net vader geworden van een heerlijk kindje? Voor jij zijn er de gratis baby- en kraampakketten aan te vragen! Alles wat je in zo’n pakket vindt, geeft je een glimlach. De babydozen of zwangerschapsboxen bevatten bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor de moeder, sokjes en rompertjes voor het kind, flessen en flessenwarmers, luiers en nog veel meer. Elke doos bevat iets anders dus het is altijd een verrassing, met name als je er eentje cadeau krijgt.

Wanneer je een gratis zwangerschapsbox aan kunt vragen

Doorgaans vraag je zo’n feestelijke box vol praktische producten aan tijdens of vlak na de zwangerschap. Daarom maken we ook onderscheid tussen dozen voor vrouwen in verwachting of voor jonge ouders. De verschillende aanbieders hebben allemaal hun eigen regels als het gaat om de boxen en bij hoeveel weken je ze het beste cadeau kunt geven. Sommige dozen zijn ook maar tot een paar weken na de bevalling aan te vragen. Zo’n box is echter de moeite waard want het is niet alleen leuk om te krijgen; ze zijn ook heel leuk om te geven! Je doet een jonge moeder er echt een plezier mee want babyspullen zijn hartstikke duur. Elke gratis bijkomstigheid is prettig. Wacht dus als jonge ouders ook altijd die dozen af en doe daarna pas je inkopen. Zo hoef je alleen de babyproducten te kopen die je nog mist.

Stichting voor babyspullen

Elk kind heeft recht op een goed begin en dat begin creëer je met de juiste verzorging op jonge leeftijd. Daarvoor heb je goede babyspullen nodig. Daarom zamelt de Stichting Babyspullen op landelijk niveau items in voor jonge kinderen en moeders. Hiervan maken ze babystartpakketten die gratis worden verstrekt via allerlei instanties en gemeenten.

Bekende merken en winkels zonder gratis babydoos

Hoewel al veel merken meedoen met het verstrekken van de gratis babydoos, zijn er nog winkels die achterblijven. HEMA en Albert Heijn doen bijvoorbeeld nog niet mee, maar dat kan natuurlijk nog komen. Bij de HEMA koop je overigens wel veel goedkope babyproducten. Dat is leuk als je zelf voor iemand zo’n doos wil samenstellen. De Albert  Heijn verstrekt bovendien bij jonge ouders gratis 2 rollen beschuit met muisjes aan bij het tonen van een geboortekaartje.

Waarom babydozen gratis zijn

Alles in de wereld kost geld, toch? Waarom zijn babydozen dan gratis? Veel mensen kunnen het niet geloven en dat is begrijpelijk. Aanbieders van die gratis dozen hebben hier echter goed over nagedacht. Jij als aankomende ouder bent namelijk een potentiële klant dus ze willen je niet alleen een cadeau geven maar je ook graag aantrekken als klant. Natuurlijk ben je daar volledig vrij in, maar ze hopen je te stimuleren in de toekomst ook hun producten te kopen. Ook moet je het pakket vaak ophalen in de winkel waardoor je automatisch weer wordt geconfronteerd met andere producten. Ook zitten er in de doos vaak folders en kortingsbonnen waarmee je wordt gestimuleerd meer geld uit te geven aan dat specifieke merk.

Let op als gratis babydozen aanvraagt

Zo’n gratis babydoos is hartstikke leuk maar er zitten wel een aantal kanttekeningen bij. Vaak moet je namelijk je gegevens achterlaten om zo’n pakket mee te krijgen. Denk daarbij aan je naam, mailadres of geboortedatum. Ook moet je akkoord gaan met algemene voorwaarden. Soms geef je hierdoor automatisch aan dat het bedrijf jou mag benaderen met acties en reclames. Wil je dat niet? Let dan goed op de voorwaarden!