Deze 15 beste mama blogs moet je echt eens lezen

beste mama blogs

Deze 15 beste mama blogs moet je echt eens lezen

Ben jij op zoek naar inspiratie, informatie en steun als kersverse moeder? Er zijn gelukkig een heleboel interessante mama blogs op het wereldwijde web die jou kunnen helpen! De ene blog focust op opvoeden, de ander op zwanger zijn en weer een ander op speelgoed en spulletjes voor de kinderkamer. Elke mama blog is geschreven door en voor mama’s in alle soorten en maten. Deze 15 beste mama blogs moet je echt eens gelezen hebben, zeker als ouder!

Website4Mama

Esmée maakte deze website voor alle ouders met kinderen tot twaalf jaar. Er schrijft inmiddels een heel team voor haar. Je leest er ontroerende blogs over kinderen en opvoeding maar je vindt ook praktische tips over kinderkleding, reviews van de beste antilekbeker en meer.

tijwfelmoeder

Twijfelmoeder

Heb jij ook lang getwijfeld of je wel kinderen wilde? Patricia de Ryck ook, en daarom schreef ze er een blog over. Ze richtte Twijfelmoeder op in 2013 en ging in op al haar gevoelens en twijfels over moeder zijn. In 2017 besloot ze het toch te willen maar haar blog is nog altijd relevant: er is nu ook veel te lezen over hoe het is om moeder te zijn en hoe je een gezin en ondernemen kunt combineren.


tipsvoorjou.com -

Tipsvoorjou.com

Deze website is eigenlijk niet alleen maar een mamablog maar is toch heel interessant voor (aanstaande) moeders. Je leest er namelijk allerlei tips. Sommige gaan over relaties en vakantie, anderen over knutselen met kinderen en welk wipstoeltje het veiligst is.

HalloLiefKleintje - Mamablog 2020-12-16 14-25-23

HalloLiefKleintje

HalloLiefKleintje is het blog van Ilse Visscher. Ze vertelt over haar dagelijkse leven, waarin de rode draad het moederschap is. Ze blogt over alles dat te maken heeft met baby’s en kleine kinderen. Van de zwangerschap en de inrichting van de babykamer tot must-haves zoals een autostoeltje en de beste babyfoon.

Wie zegt dat je het niet allemaal kunt hebben? Kinderen, een leuke baan, een mooi huis en een relatie: Cassandra is de vrouw achter dit blog en zij deed het. Ze maakte tijdens haar zwangerschap nog even haar studie af en is heel eerlijk over hoe zwaar dat soms was. Ze laat je leuk DIY speelgoed voor kinderen zien maar er is ook ruimte voor een stukje lifestyle en selfcare op haar blog.

Mamaplaneet-logo-met-tagline-klein

Mamaplaneet

Mamaplaneet is een online magazine voor moeders. Vrouw achter deze website is Sandra, die eigenlijk begon met bloggen omdat ze gewoon haar ei kwijt wilde. Nu gebruikt ze haar blogs om anderen te inspireren en stimuleren in alles dat bij het moederschap komt kijken, en van alles er omheen!

mamaliefde

Mamaliefde

Ben jij op zoek naar inspiratie, informatie en steun als kersverse moeder? Er zijn gelukkig een heleboel interessante mama blogs op het wereldwijde web die jou kunnen helpen! De ene blog focust op opvoeden, de ander op zwanger zijn en weer een ander op speelgoed en spulletjes voor de kinderkamer. Elke mama blog is geschreven door en voor mama’s in alle soorten en maten. Deze 15 beste mama blogs moet je echt eens gelezen hebben, zeker als ouder!


la vie de mama

La vie de Mama

Kirsten is de dame achter dit mama blog: La vie de Mama. Ze schrijft over het moederschap in de breedste zin: ze schrijft over onzekerheden en problemen waar ze tegenaan loopt maar ook over de beste badzitjes die je kunt kopen en tips om je kind te helpen de nacht door te slapen.

ladylemonade_header_logo

Lady Lemonade

Dit blog kom je misschien wel het meeste tegen als je andere moeders om tips vraagt: Lady Lemonade, een zeer persoonlijke mamablog van Cynthia en Annemieke. Je vindt er de mooiste baby- en kinderproducten, fijne inspiratie over kinderkleding en de inrichting van een kinderkamer. Lady Lemonade is persoonlijk maar vooral ook zeer praktisch voor jonge ouders.

Mamaplaats

Mamaplaats

Op Mamaplaats kun je handig zoeken in alle artikelen. Dit is namelijk best een groot blog dus die zoekfunctie komt van pas! Je leert er over handige producten om je kindje de nacht door te laten slapen zoals de muziek mobiel, maar je leest hier ook over alle lastige en pijnlijke kanten van het moederschap. Taboes worden doorbroken en je krijgt tips van moeders die al in jouw situatie hebben gestaan. Dit blog is er eentje om te volgen, ook als je nog niet in verwachting bent. Ontdek hoe andere vrouwen het moederschap ervaren en waar zij tegenaan lopen in hun dagelijks leven.

Beautyglow-logo2

Beautyglow

Waarom mag een beetje self care en beauty niet gepaard gaan met moeder zijn? Daisy de Jong-Sierat bespreekt het allemaal: beauty, trouwen, sport maar ook zwangerschap, babyspeelgoed en nog veel meer.

Love2BeMama

Dit is misschien wel één van de hipste blogs voor moeders. Linda Bosscher heeft Love2BeMama opgezet voor alle hippe moeders en moeders in verwachting. Dit gaat niet alleen over de mooie verhalen van het ouderschap. Zij en haar gastbloggers delen ook moeilijke verhalen, nuttige tips en welke draagzakken ze bij zweren.

Lotus-Writings-1-nieuw-logo-1-300x215

Lotus Writings

Alles over baby haaraccessoires, handige tips voor reizen met je kindje en meer: Lotus Writings is een veelzijdig mamablog van Merel, moeder van drie. Zij is haar blog in eerste instantie begonnen omdat ze helemaal klaar was met al die perfecte verhalen over het moederschap. Zo ervaart zij het niet altijd, net als veel andere moeders. Merel durft daarover te schrijven, en doet dat ook. Daarnaast is haar blog leerzaam, grappig en gewoon leuk om te lezen.

https://www.lovethat.nl/

LoveThat

Een blog van een expat moeder, dat is weer eens wat anders! Marlieke verhuisde naar Zwitserland en schrijft over haar leven als moeder daar. Ze heeft twee dochters en woont sinds 2014 niet meer in Nederland. Ze schrijft over haar Zwitserleven en hoe ze het land ontdekt terwijl ze probeert vrienden te maken. Daarnaast schrijft ze over hoe je de kinderen zo goed mogelijk kunt begeleiden in dit nieuwe avontuur. En dat alles met een goede dosis humor!

Logo-FH

Firma Huishouden

Dit blog wint in ieder geval de prijs voor beste naam. Firma Huishouden leert je alles over hoe je efficiënt een huishouden kunt runnen als je daar eigenlijk gewoon veel te druk voor bent. snel en simpel schoonmaken, stress verminderen of het beste autostoeltje vinden om zorgeloos op pad te kunnen: dat ontdek je allemaal hier.